Wat zeggen (oud)studenten over de opleiding?

(Oud)studenten aan het woord

Jolanda Goris vertelt:

Iris Boonstra:

De portretschool bij Liesbeth van Keulen is een absolute aanrader. Voor mij is de opleiding één van de beste opleidingen die ik ooit gevolgd heb. De duidelijke opbouw en inspirerende lesstof ademen deskundigheid uit. De superfijne groep waarmee ik les had is een enorm dierbare herinnering. En de schilderijen die ik in die tijd gemaakt heb roepen nog steeds bewondering op bij bezoekers!

Elsje Visser:

Ruim 10 jaar geleden rondde ik de opleiding af. Met zulke mooie herinneringen. Het heeft mijn ontwikkeling als schilder enorm in een stroomversnelling gebracht; een alertheid in kijken en leren die voor altijd bij me blijft. Liesbeth heeft het talent om de lessen steeds stimulerend en pakkend te laten zijn en bovendien vol met haar lieve vriendelijkheid en bevlogenheid. Ik heb genoten van het verkennen van nieuwe technieken, uitproberen, verder zoeken, anders kijken, verder kijken, uitwisselen, door elkaar geïnspireerd raken, ruimte voor elke eigen vorm; echt een warm bad!

Kees Franken:

Portretschool heeft mij veel gebracht in het hoe en waarom van keuzes die je maakt om tot een mooi portret te komen buiten de lijnen die je zelf nog niet kent. Qua compositie maar ook qua opbouw van structuren en materialen die je kunt gebruiken om tot een mooi portret of schilderij te komen.
Vanessa Pruijt vertelt:

José Hoogeboom:

Wat ik zo leuk vind aan de opleiding:
– gedegen, doordacht opgebouwd
– veel soorten materialen komen aan bod (ook driedimensionaal, zoals boetseren, of werken met bladgoud, experimenteren met pasta door je verf etc)
– regelmatig een model
– Liesbeth geeft aandacht aan technieken, maar ‘koestert’ daarbij ook je eigenheid.
Van mij mag de opleiding nog wel een jaar langer!

Eef Sanders:

‘Ik heb in 2019 mijn tweejarige opleiding aan de portretschool van Amsterdam afgerond en heb zeer goede herinneringen aan deze opleiding.
Elke week verheugde ik me weer op een nieuwe lesdag waar Liesbeth met zeer veel enthousiasme en professionaliteit les gaf. Diverse onderwerpen kwamen aan bod wat het heel afwisselend maakte en leerzaam. Iedereen had zijn eigen stijl en tempo en dat was ook helemaal prima. Ik heb me altijd heel ‘vrij’ gevoeld om te laten zien wie ik ben in mijn eigen schilderkunst. Zeker de moeite waard!

Bibi Willems:

Als je een dag lekker voor jezelf wil hebben en bezig wil zijn met schilderen is deze opleiding een aanrader. Op een een mooie plek in Amsterdam. Van alles leren over schilderen. En zelfs een eigen hoofd maken met klei en af en toe naar een museum met uitleg van “de juf”. In de pauze genieten van een wandelingetje door de wijk en eventueel lekker ergens eten. Ik geniet nog elke donderdag.

Lucie Brüsewitz vertelt:

Joke van Geldrop:

Op de Portretschool Amsterdam heb ik vele technieken leren kennen w.o.
arceren, ei-tempera, bladgoud aanbrengen, encaustiek, boetseren en natuurlijk
alles over schilderen met olieverf.
Het schilderen met ei-tempera was een geweldige uitkomst tijdens alle lock-downs,
je hebt niet veel nodig en kan gewoon aan de eettafel gedaan worden.

Hanneke Hazelzet:

Ik heb veel aan de portretschool gehad en het leuke is dat je er naast het portretschilderen er veel verschillende technieken leert en hierdoor kan experimenteren met een techniek die bij je past. Bovendien zit het op een fijne en inspirerende plek in Amsterdam en is de grootte van de groep heel prettig.

Annetje van den Bosch:

Destijds koos ik voor de opleiding tot portretschilder van Liesbeth van Keulen omdat de (toen nog) tweejarige opleiding mij de mogelijkheid bood kennis te maken met heel veel schildertechnieken en de diepte in te gaan met het portretschilderen. De opleiding heeft in alle opzichten voldaan aan mijn verwachtingen. Bijzonder prettig is het werken met een kleine groep in het sfeervolle atelier van Liesbeth. De opleiding tot portretschilder heeft mij enorm op weg geholpen en gemotiveerd.

Erik Luik:

Hoe inspirerend om middenin Amsterdam in een ongedwongen sfeer les te krijgen in de kunst van portretschilderen. Portretschool Amsterdam, met in persoon Liesbeth van Keulen, leert je het ambacht van schilderen. Door in een kleine groep te ondervinden, te doen en even ergens diep in te duiken. Heerlijk!

Erik Luik vertelt:

Marieke Janssen:

Twee jaar schilderen bij Liesbeth heeft mij zoveel plezier en schilderdeskundigheid gegeven.
De schildervrienden van deze opleiding zag ik recent weer bij het Rijksmuseum. Want zo werkt dat. Samen 2 jaar worstelen en echt beter worden leidt tot mooie ontmoetingen en schildervriendschap. En Liesbeth? Liesbeth is een fijne en wijze en ervaren docent. Gun het jezelf.

Marijke van Genabeek:

Deze opleiding is voor mij een ontdekkingsreis om te kunnen en durven schilderen. Samen met anderen en dat is heel stimulerend, maar vooral met Liesbeth als de perfecte gids: deskundig en op een doeltreffende, veilige en persoonlijke wijze ondersteunend. Je leert over kunst, maar met de de ontdekking van een eigen schilderhandschrift, leer je vooral hoe beelden vanuit jezelf kunnen worden vormgegeven. Het resultaat van al deze deskundige aandacht: ik kan niet meer stoppen met schilderen en dat is fantastisch!

Marijke Veenman-van Lierop:

De opleiding tot portretschilder aan de Portretschool in Amsterdam, is een leerzame en veelzijdige opleiding. Ik heb ontzettend genoten van alle goede en enthousiaste lessen van Liesbeth. Haar atelier is gelegen midden in Amsterdam in een sfeervol pand, waar ook andere kunstenaars werken. Aan het eind van de opleiding en na onze eindexpositie, vond ik het gewoon jammer, dat het niet nog een jaar doorging. Absoluut een aanrader!
Marijke Veenman-van Lierop (alumnus 2015)
Kunstschilder
Docent tekenen en schilderen, Kulturele Raad Hillegom

 

Martine van Es vertelt:

Marten van der Zee:

Zo rond 2012 ben ik begonnen te schilderen. Iets wat altijd eigenlijk altijd al wilde. Jarenlang sluimerde die wens. En dan het liefst portretschilderen. Dat vond en vind ik het leukst. Sindsdien wil ik portretten schilderen. Gezichten en emotie intrigeren me.
Op de open dag van Portretschool Amsterdam zag ik dat Liesbeth me hierin goed op weg zou brengen. Ze werkt systematisch in een kunstzinnige artistiek omgeving, ze helpt je op een positief ondersteunende manier.
Ik heb bij Liesbeth twee geweldige jaren gehad.

© Portretschool Amsterdam 2024 - Algemene Voorwaarden