Liesbeth van Keulen

Liesbeth van Keulen, portretschilder (Amsterdam, 1963)

Opleiding
Na een jaar modeltekenen aan de Accademia di Belle Arti in Perugia (Italië) heb ik mijn opleiding voortgezet aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ik voltooide deze in 1988 richting tekenen/schilderen/grafiek. Sindsdien woon en werk ik in Amsterdam.

Focus

Liesbeth van Keulen, foto Lotta Lagerberg, Portretschool Amsterdam

Liesbeth van Keulen, foto Lotta Lagerberg

Mijn specialisatie is het geschilderde portret in olieverf op paneel en doek. Mijn portretten zijn hedendaags maar stevig verankerd in de schildertraditie van de realistische Europese portretkunst. Wil je mijn portretten bekijken klik dan hier voor mijn persoonlijke website (www.liesbethvankeulen.nl), ga op portretten staan met je muis en klik vervolgens op galerij in het uitklapmenu .

Ik werk hoofdzakelijk in opdracht, voor particulier en voor het bedrijfsleven.Voor meer informatie over het laten maken van een portret, klik dan op de link van werkwijze en prijzen.

Portretschool Amsterdam
In september 2011 is Portretschool Amsterdam met haar eerste lichting studenten van start gegaan. Omdat het mijns inziens nog ontbrak in Nederland aan een doelgerichte vakopleiding voor portretschilders heb ik het initiatief genomen tot oprichting van de Portretschool Amsterdam. Het eerste lustrum hebben we in juni 2016 groots gevierd met een tentoonstelling en een landelijke schilderwedstrijd in Loods 6 in Amsterdam.

Behalve de opleiding geef ik eendaagse workshops (op zondag), cursussen van meer weken op zaterdag en donderdagavond en diverse zomercursussen. Kijk voor meer informatie op deze site  onder de tabbladen ‘lessen’ en ‘zomerschool’.

Boek ‘Portretschilderen, klassieke en moderne technieken in olieverf’
Op 1 november 2021 is bij uitgeverij Forte Creatief mijn tweede instructieboek verschenen. Dit is een prachtig vorm gegeven boek en voor iedereen die klassieke en moderne technieken van het portretschilderen met olieverf in de vingers wil krijgen. Voor beginner tot professional, iedereen bouwt met dit boek op hoog niveau een een gedegen schildertechniek op. Meer informatie vind je hier.

 

Boek ‘Portretschilderen in olieverf, de basis’
Op 1 november 2016 is bij uitgeverij Kosmos mijn instructieboek ‘Portretschilderen in olieverf, de basis’ verschenen. Inmiddels is al een vierd druk beschikbaar. Geschikt voor iedereen die zelf thuis met portretschilderen aan de slag wil. Alle informatie vind je op: ‘Portretschilderen in olieverf, de basis’.

 

EenVandaag

Een kort en krachtig item over waarom mensen vandaag de dag, 350 jaar na het overlijden van de grootmeester van het portret, Rembrandt, nog een portret zouden laten schilderen. Opdrachtgevers Corinne Schot en Jette van Zutphen vertellen het, ik ben de schilder die voor hen een portret mag maken.

 

Sterren op het Doek

Marco Borsato en Liesbeth van Keulen, Sterren op het Doek

Marco Borsato en Liesbeth van Keulen, Sterren op het Doek

Een geweldige ervaring was het om mee te mogen werken aan het tv-programma Sterren op het Doek. Marco Borsato was de ster die geportretteerd werd. Het hele verslag en de ontwikkeling van het portret in foto’s kan je lezen op mijn persoonlijke website (www.liesbethvankeulen.nl)bij het tabblad media en dan televisie.

© Portretschool Amsterdam 2024 - Algemene Voorwaarden