Hoe schilder je glas, goud…en nog veel meer? Basiscursus stofuitdrukking

Vier dagen lang schildertrucs oefenen, beter leren kijken

Corona-update d.d. vrijdag 10 mei 2020: het aanbod van de zomercursussen blijft tot nader orde ongewijzigd en de cursussen gaan in principe gewoon door maar met kleinere groepen.

I.v.m. de Corona-crisis krijgt u pas een factuur twee werkdagen voor de start van de cursus als 100% zeker is dat de cursus definitief doorgaat. Het cursusgeld dient voor de start van de cursus ontvangen te zijn.

Als de cursus eenmaal gestart is dan kunt u geen restitutie meer krijgen als u ziek wordt of de docent de lessen moet stilleggen vanwege ziekte of andere overmacht.

Afmelden voor de cursus kan tot drie werkdagen voor de start van de desbetreffende cursus.

Het aanbod van de zomercursussen blijft tot nader orde ongewijzigd. Maar let op: de lessen gaan door met groepen niet groter dan vier deelnemers (dan is anderhalve meter ruimte gegarandeerd).

Ik heb op het atelier op de grond de looproutes en werkplekken afgeplakt zodat iedereen meer dan anderhalve meter afstand tot elkaar kan houden. In aanvulling op de gewone handdoeken is nu poetsrol beschikbaar waar je vellen van kan afscheuren om je handen mee te drogen. Verder worden toilet en deurkrukken extra schoongemaakt en is er beschikking over desinfecterende gel. Vooralsnog gaan alle zomercursussen dus door zoals gepland. 

Je zit voor je doek, de ondertekening van je stilleven staat er op. En dan? Je zet wat kleurvlakken neer, best leuk. Maar nu wil je graag dat het glas op glas gaat lijken, dat de plooien in de stof echt ronding hebben, en hoe wordt dat kannetje nou echt van zilver?

Het lijkt wel een goed verborgen geheim dat alleen door de professionele schilders wordt gekend. Niets is minder waar! Met behulp van doelgerichte oefeningen, voorbeelden uit de kunstgeschiedenis gaan we in deze vierdaagse stampcursus een aantal van dit soort problemen te lijf. Goed leren zien wat je nou eigenlijk echt ziet, hoe vertaal je dat effectief naar verf, wat zijn de beste tips and tricks? Na deze vier dagen kent de schilderkunst eens stuk minder geheimen voor je en geniet je nog veel meer van de klassiekers op dit gebied. We werken met acrylverf.

Voor wie deze cursus al gevolgd heeft of voor wie verder wil in deze materie is er in de aansluitende week de vijfdaagse cursus Stofuitdrukking Vervolg.

Deze basiscursus stofuitdrukking is een uitstekende aanvullende voorbereiding voor hen die de opleiding tot portretschilder willen volgen bij Portretschool Amsterdam.

 

Pieter Claesz stilleven 1640 bij Portretschool Amsterdam

Pieter Claesz stilleven 1640 bij Portretschool Amsterdam

Nota bene! Deze cursus is vol! Dikwijls stroomt het nog wel wat door, dus aanmelden voor de wachtlijst is slim.

Voor wie: voor iedereen die van schilderen houdt en de fijne kneepjes in de vingers wil krijgen.

Wanneer: van maandag 15 juni ’20 tot en met donderdag 18 juni 2020.

Hoe lang: 4 dagen.

Hoe laat: van 10.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16. 00 uur.

Waar: Op mijn atelier in de Utrechtsedwarsstraat 28, 1017 WG Amsterdam, zie ook contact.

Kosten: € 352,- (incl. 21 % BTW = € 61,09), excl. lunch, incl. materialen. De prijs is níet verhoogd ondanks de corona-crisis. :-)

Wie zich voor een tweede zomercursus aanmeldt krijgt 10% korting op de laagstgeprijsde cursus.

Aantal deelnemers: minimaal 2 deelnemers, maximaal 4 deelnemers. Vanwege de corona-restricties zijn de groepen kleiner dan in het oude-normaal.

Cursuscode: ZS20 (vermelden bij het aanmelden).

Aanmelden: klik hier voor het aanmeldformulier.

Inschrijvingsvoorwaarden: als je je aanmeldt, ga je akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.

HOME

© Portretschool Amsterdam 2020 - Algemene Voorwaarden