Nieuw! Frida Kahlo: je eigen leven schilderen

Hoogstpersoonlijk

Corona-update d.d. vrijdag 10 mei 2020: het aanbod van de zomercursussen blijft tot nader orde ongewijzigd en de cursussen gaan in principe gewoon door maar met kleinere groepen.

I.v.m. de Corona-crisis krijgt u pas een factuur twee werkdagen voor de start van de cursus als 100% zeker is dat de cursus definitief doorgaat. Het cursusgeld dient voor de start van de cursus ontvangen te zijn.

Als de cursus eenmaal gestart is dan kunt u geen restitutie meer krijgen als u ziek wordt of de docent de lessen moet stilleggen vanwege ziekte of andere overmacht.

Afmelden voor de cursus kan tot drie werkdagen voor de start van de desbetreffende cursus.

Het aanbod van de zomercursussen blijft tot nader orde ongewijzigd. Maar let op: de lessen gaan door met groepen niet groter dan vier deelnemers (dan is anderhalve meter ruimte gegarandeerd).

Ik heb op het atelier op de grond de looproutes en werkplekken afgeplakt zodat iedereen meer dan anderhalve meter afstand tot elkaar kan houden. In aanvulling op de gewone handdoeken is nu poetsrol beschikbaar waar je vellen van kan afscheuren om je handen mee te drogen. Verder worden toilet en deurkrukken extra schoongemaakt en is er beschikking over desinfecterende gel. Vooralsnog gaan alle zomercursussen dus door zoals gepland. 

Nota bene! Ik heb twee extra cursussen gepland omdat er veel belangstelling is voor deze cursus. Kijk beneden bij ‘wanneer’.

De totaal unieke beeldend kunstenaar Frida Kahlo (Mexico 1907-1954) staat onverminderd, wat zeg ik, meer dan ooit in de belangstelling. In het najaar 2020 en voorjaar 2021 pakt het Drents Museum groots uit met drie tentoonstellingen over haar werk en leven. En recentelijk is er zelfs een fascinerend ballet gemaakt door choreografe Annabelle Lopez Ochoa. Tot eind februari 2020 te zien bij de Nationale Opera en Ballet in februari 2020 in Amsterdam.

Frida Kahlo, the two Fridas, Portretschool Amsterdam

Frida Kahlo, the two Fridas, Portretschool Amsterdam

De manier waarop Frida Kahlo haar leven heeft verbeeld in vooral zelfportretten kan ons inspireren om op een vergelijkbare manier naar ons eigen leven te kijken. Ze heeft veel elementen uit haar leven op een heel vrije manier in haar beeldtaal verwerkt.

Bij deze cursus in drie opeenvolgende dagen maak jij ook je hoogstpersoonlijke levensschilderij. Het schilderij hoeft niet per se over jou te gaan. Het kan ook over een dierbaar iemand gaan, je ouders, broers en zussen, een verre tante met een spannend leven! Je put uit je eigen ‘beeldarchief’ en uit beeldmateriaal uit tijdschriften en internet om thema’s speels en kleurrijk te verbeelden. Ik begeleid je in hoe je dit kan aanpakken om tot een pakkende compositie te komen en bij het schilderen.

We werken met acrylverf en/of olieverf. Je kan je schilderij (op doek) meteen meenemen na afloop van de cursus of later komen ophalen.

Voor wie: voor iedereen die van schilderen houdt.

Wanneer cursus I: van vrijdag 10 juli ’20 tot en met zondag 12 juli ’20 (FK20Z1). Nota bene! Deze cursus (FKA20Z1) is vol! Dikwijls stroomt het nog wel wat door, dus aanmelden voor de wachtlijst is slim. Maar je kan je ook nog aanmelden voor de twee extra cursussen, zie hieronder. 

Wanneer cursus II: van vrijdag 28 augustus ’20 tot en met zondag 30 augustus ’20 (FK20Z2).

Wanneer cursus III: van maandag 7 september ’20 tot en met woensdag 9 september ’20 (FK20Z3).

Hoe lang: 3 dagen.

Hoe laat: van 10.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16. 00 uur.

Waar: Op mijn atelier in de Utrechtsedwarsstraat 28, 1017 WG Amsterdam, zie ook contact.

Kosten: € 254,- (incl. 21 % BTW = € 44,08), excl. lunch, incl. materialen. De prijs is níet verhoogd ondanks de corona-crisis. :-)

Aantal deelnemers: minimaal 2 deelnemers, maximaal 4 deelnemers. Vanwege de corona-restricties zijn de groepen kleiner dan in het oude-normaal.

Cursuscode: FK20Z1, FK20Z2 en FK20Z3, zie boven bij ‘Wanneer’ welke code je moet gebruiken!

Aanmelden: klik hier voor het aanmeldformulier.

Inschrijvingsvoorwaarden: als je je aanmeldt, ga je akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.

HOME

 

 

© Portretschool Amsterdam 2020 - Algemene Voorwaarden