Nieuw! Frida Kahlo: je eigen leven schilderen

Hoogstpersoonlijk

Corona-update d.d. donderdag 26 maart ’20.

Het aanbod van de zomercursussen blijft tot nader orde ongewijzigd omdat de eerste cursussen pas in juni plaatsvinden. Maar let op:

  • Afhankelijk van wat mag op 1 juni ’20 van de regering gaan de lessen gewoon door (lijkt onwaarschijnlijk op dit moment)
  • Of de lessen gaan door met groepen niet groter dan drie deelnemers (dit zou heel goed kunnen lijkt het op dit moment)
  • Of bepaalde cursussen worden helemaal gecancelled.

Ook in juni is er op het atelier ruimte genoeg zodat iedereen meer dan een meter afstand tot elkaar kan houden. De groepen zijn bovendien klein. In aanvulling op de gewone handdoeken is nu poetsrol beschikbaar waar je vellen van kan afscheuren om je handen mee te drogen. Verder worden toilet en deurkrukken extra schoongemaakt. Vooralsnog gaan alle zomercursussen door zoals gepland. 

I.v.m. de Corona-crisis krijgt u pas een factuur op het allerlaatste moment voor de start van een cursus als 100% zeker is dat de cursus definitief doorgaat. Als de cursus eenmaal gestart is dan kunt u geen restitutie meer krijgen als u ziek wordt of de docent de lessen moet stilleggen.

Nota bene! Deze cursus is vol! Je kan je nog wel aanmelden voor de wachtlijst, bijna altijd stroomt het nog wat door!

De totaal unieke beeldend kunstenaar Frida Kahlo (Mexico 1907-1954) staat onverminderd, wat zeg ik, meer dan ooit in de belangstelling. In het najaar 2020 en voorjaar 2021 pakt het Drents Museum groots uit met drie tentoonstellingen over haar werk en leven. En recentelijk is er zelfs een fascinerend ballet gemaakt door choreografe Annabelle Lopez Ochoa. Tot eind februari 2020 te zien bij de Nationale Opera en Ballet in februari 2020 in Amsterdam.

Frida Kahlo, the two Fridas, Portretschool Amsterdam

Frida Kahlo, the two Fridas, Portretschool Amsterdam

De manier waarop Frida Kahlo haar leven heeft verbeeld in vooral zelfportretten kan ons inspireren om op een vergelijkbare manier naar ons eigen leven te kijken. Ze heeft veel elementen uit haar leven op een heel vrije manier in haar beeldtaal verwerkt.

Bij deze cursus in drie opeenvolgende dagen maak jij ook je hoogstpersoonlijke levensschilderij. Het schilderij hoeft niet per se over jou te gaan. Het kan ook over een dierbaar iemand gaan, je ouders, broers en zussen, een verre tante met een spannend leven! Je put uit je eigen ‘beeldarchief’ en uit beeldmateriaal uit tijdschriften en internet om thema’s speels en kleurrijk te verbeelden. Ik begeleid je in hoe je dit kan aanpakken om tot een pakkende compositie te komen en bij het schilderen.

We werken met acrylverf en/of olieverf. Je kan je schilderij (op doek) meteen meenemen na afloop van de cursus of later komen ophalen.

Voor wie: voor iedereen die van schilderen houdt.

Wanneer cursus I: van maandag 16 maart ’20 tot en met woensdag 18 maart 2020 (FK20L).

Wanneer cursus II: van vrijdag 10 juli ’20 tot en met zondag 12 juli ’20 (FK20Z). Nota bene! Deze cursus is vol! Je kan je nog wel aanmelden voor de wachtlijst, bijna altijd stroomt het nog wat door!

Hoe lang: 3 dagen.

Hoe laat: van 10.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16. 00 uur.

Waar: Op mijn atelier in de Utrechtsedwarsstraat 28, 1017 WG Amsterdam, zie ook contact.

Kosten: € 254,- (incl. 21 % BTW = € 44,08), excl. lunch, incl. materialen.

Aantal deelnemers: Minimaal 3 deelnemers, maximaal 8 deelnemers, afhankelijk van wat is toegestaan.

Cursuscode: FK20L of FK20Z, zie boven bij ‘Wanneer’.

Aanmelden: klik hier voor het aanmeldformulier.

Inschrijvingsvoorwaarden: als je je aanmeldt, ga je akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.

HOME

 

 

© Portretschool Amsterdam 2020 - Algemene Voorwaarden