Curriculum tweejarige opleiding tot portretschilder

Dit overzicht van de verschillende modules geeft een idee van de onderwerpen die in de twee jaar van de opleiding aan bod komen. Naast deze onderwerpen waar we in de les aan werken, worden er elke week voorbereidende, aanvullende of verdiepende huiswerkopdrachten gemaakt (waaronder kunstgeschiedenis lezen).

Ook houdt elke student een spreekbeurt over een geliefde schilder en is er elk jaar een grote eindopdracht waar thuis aan gewerkt wordt en waar men een werkverslag van dient bij te houden. In de zomer tussen de twee jaren krijgen de studenten eventueel een zomeropdracht.

Nieuw! Met ingang van studiejaar 2018/2019 zullen we enkele malen het Rijksmuseum bezoeken om bepaalde portretten die aansluiten bij de lessen in het echt te bestuderen. Het Rijksmuseum ligt op loopafstand van het les-atelier. Het hoeveelheid lesdagen is daarom met één dag vermeerderd, nu dus 31 dagen.

Aan het eind van het eerste jaar is er een openbare presentatie van de tot dan toe gemaakte studies op het atelier. Aan het eind van het tweede jaar is er een externe eindexamen-expositie meestal in WG Kunst tijdens welke de diploma’s worden uitgereikt.

Wil je meer in detail horen wat het curriculum inhoudt, dan ben je van harte uitgenodigd om naar de open dag en de eindexamen-expositie komen. Zie de agenda voor de data.

Eerste Jaar

* Module 1: Anatomie en constructie

* Module 2: Plasticiteit

* Module 3: Kleur, beperkt palet

* Module 4: Kleur, breder palet

* Module 5: Techniek I, olieverf glaceren e.a.

* Module 6: Techniek II, klassieke opbouw

Tweede jaar

* Module 1: Model en kleding

* Module 2: Techniek III, olieverf vervolg

* Module 3: Beeld en vorm

* Module 4: Techniek IV, oude schildertechniek

* Module 5: Leeftijd

* Module 6: Stijlopdrachten

* Module 7: Techniek V, oude schildertechniek

Terug naar de FAQ

HOME

© Portretschool Amsterdam 2020 - Algemene Voorwaarden