Zomercursus Portrettekenen basis

Het onontbeerlijke fundament

Corona-update d.d. vrijdag 10 mei 2020: het aanbod van de zomercursussen blijft tot nader orde ongewijzigd en de cursussen gaan in principe gewoon door maar met kleinere groepen.

I.v.m. de Corona-crisis krijgt u pas een factuur twee werkdagen voor de start van de cursus als 100% zeker is dat de cursus definitief doorgaat. Het cursusgeld dient voor de start van de cursus ontvangen te zijn.

Als de cursus eenmaal gestart is dan kunt u geen restitutie meer krijgen als u ziek wordt of de docent de lessen moet stilleggen vanwege ziekte of andere overmacht.

Afmelden voor de cursus kan tot drie werkdagen voor de start van de desbetreffende cursus.

Het aanbod van de zomercursussen blijft tot nader orde ongewijzigd. Maar let op: de lessen gaan door met groepen niet groter dan vier deelnemers (dan is anderhalve meter ruimte gegarandeerd).

Ik heb op het atelier op de grond de looproutes en werkplekken afgeplakt zodat iedereen meer dan anderhalve meter afstand tot elkaar kan houden. In aanvulling op de gewone handdoeken is nu poetsrol beschikbaar waar je vellen van kan afscheuren om je handen mee te drogen. Verder worden toilet en deurkrukken extra schoongemaakt en is er beschikking over desinfecterende gel. Vooralsnog gaan alle zomercursussen dus door zoals gepland. 

Henry Lamb, A Breton boy, 1911

Zonder een fatsoenlijke tekening kan een geschilderd portret enorm schipbreuk lijden. Waarom zwemt dat oog weg? Het lijkt niet genoeg naar mijn zin, waar ligt dat aan? Gelijkenis zoek je in de verhoudingen en de verhoudingen onderzoek je in je tekening.

Als voorstudie is portrettekenen dus heel nuttig, maar ook als zelfstandige techniek zeer interessant en erg leuk om te doen. Wil je dus genieten van het tekenen zelf en je ook je portretschilderen op een hoger niveau tillen? Kom dan enkele basistechnieken leren. We werken deels ook met model.

Deze cursus is een uitstekende voorbereiding voor de Intensieve zomercursus Portretschilderen Basis die hier aansluitend op volgt.

Nota bene! Deze cursus is vol! Dikwijls stroomt het nog wel wat door, dus aanmelden voor de wachtlijst is slim.

Voor wie: beginners en mensen met een beetje ervaring.

Wanneer: maandag 1 juni ’20 t/m woensdag 3 juni ’20.

Hoe lang: 3 dagen.

Hoe laat: van 10.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16. 00 uur.

Waar: op mijn atelier in de Utrechtsedwarsstraat 28, 1017 WG Amsterdam, zie ook contact.

Aantal deelnemers: minimaal 2 deelnemers, maximaal 4 deelnemers. Vanwege de corona-restricties zijn de groepen kleiner dan in het oude-normaal.

Kosten: € 259,- (incl. 21 % BTW = € 44,95), excl. lunch, incl. materialen en kosten model. De prijs is níet verhoogd ondanks de corona-crisis. :-)

Wie zich voor twee zomercursussen aanmeldt, krijgt 10 % korting op de laagst geprijsde cursus.

Cursuscode: ZTek20 (vermelden bij het aanmelden).

Aanmelden: klik hier voor het aanmeldformulier.

Inschrijvingsvoorwaarden: als je je aanmeldt, ga je akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.

 HOME

© Portretschool Amsterdam 2020 - Algemene Voorwaarden