Lustrum & wedstrijd

Festiviteiten

 

Zomer 2016 bestaat Portretschool Amsterdam vijf jaar! We vieren het groots: een tentoonstelling, een wedstrijd en workshops in de Bagagehal van Loods 6 in Amsterdam. 

Hanneke Groenteman zal op zaterdag 4 juni 2016 om 16.00 de opening verrichten… Je bent van harte uitgenodigd! Toegang op alle momenten gratis.

2011-04-14 00:00:00 HILVERSUM - Portret van Hanneke Groenteman. Omroep Max presenteert donderdag in Hilversum de nieuwe serie van Sterren op het Doek. ANP KIPPA FREEK VAN ASPEREN

Hanneke Groenteman

Nota bene! We richten een bar in waar je met bonnetjes drankjes kan halen. De bonnetjes kan je bij de ingang kopen, uitsluitend contant betalen.

Open: zaterdag 4 juni ’16 tot en met woensdag 8 juni ’16, elke dag van 12.00 tot 19.00 uur. Laatste dag tot 21.00 uur. Toegang gratis. Kijk voor het programma op: programma lustrum.

De lustrum-tentoonstelling bestaat uit verschillende subtentoonstellingen.

  1. Allereerst is er de eindexamententoonstelling van elf aanstormende portretschilders die dit jaar afstuderen aan de twee-jarige opleiding van Portretschool Amsterdam. Zij presenteren zich met enkele werkstukken.
  2. De eerstejaars van de opleiding tot portretschilder zijn met twee werkstukken vertegenwoordigd.
  3. Vervolgens zullen alle alumni van de opleiding vertegenwoordigd zijn met twee portretten.
  4. De huidige deelnemers aan de jaarcursussen (inclusief de tieners!) zullen ook allemaal één werkstuk tonen.
  5. En last but not least zijn alle inzendingen te zien van de portret-schilder-wedstrijd ‘My painty, zelfportret als schilder’.

Opening en diploma-uitreiking

Op zaterdag 4 juni 2016 OM 16.00 UUR zal Hanneke Groenteman de feestelijke opening verrichten. Om 17.00 uur volgt dan de diplomering door Liesbeth van Keulen van de volgende kandidaten: Freek Biesiot, Amanda Poortvliet, Joke van Geldrop, Corrie de Moel, Jacqueline Laimböck, Carla Teutscher, Anet Klaver, Anneleen Berger, Marijke Hegeman, Colette Bijlsma en Monique van Kempen.

Klik op de afbeelding hieronder om het groot te zien.

lustrum uitnodiging 4 juni 2016 groot, Portretschool Amsterdam

Met zijn allen voor het huren van Loods 6, crowdfunding voor een mooi evenement

De teller staat inmiddels op 86 deelnemers aan de expositie! Dat betekent dat het evenement voor heel véél mensen een heerlijk feest wordt. Een grote groep vrijwilligers werkt achter en straks ook vóór de schermen om alles mogelijk te maken. Voor de expositieruimte moeten we echter wel gewoon huur betalen. We vragen uw hulp om dat mogelijk te maken. Via Voordekunst willen we dit doen. Kleine bedragen zijn net zo welkom als wat grotere. Er staat altijd iets bijzonders tegenover je donatie! We hebben een filmpje gemaakt waarin (ex)leerlingen vertellen waarom zij portretten schilderen. Kijk maar: Portretschool Amsterdam goes crowdfunding!!

Workshops portrettekenen tijdens tentoonstelling

Voor bezoekers is er de mogelijkheid om korte workshops portrettekenen met verschillende thema’s te volgen in de tentoonstelllingsruimte in het achterste brede deel. Voor meer informatie kijk op: lustrumworkshops.

Wedstrijd, ‘My painty, zelfportret als schilder’

Judith Leyster is met haar sprankelende zelfportret uit 1630 het boegbeeld van de school. Ze zit op haar paasbest achter haar ezel en heeft er zin in! De wedstrijd is door haar zelfportret geïnspireerd, maar ook door alle prachtige tentoonstellingen over zelfportretten die we de afgelopen maanden hebben kunnen bezichtigen in verschillende Nederlandse musea. Portretschool Amsterdam wil graag iedereen stimuleren de penseel op te nemen! Kijk voor meer informatie over de wedstrijd in het uitklapmenu bovenaan deze pagina. De Royal Talens Foundation stelt zeer genereus de prijzen beschikbaar.

Royal Talens Foundation logo

Royal Talens Foundation

Een onafhankelijke jury

De ingezonden werkstukken worden door een onafhankelijke, externe, niet aan de school verbonden jury beoordeeld onder een leiding van een deskundige en onafhankelijke voorzitter.

De jury staat onder leiding van Sam Drukker. Verdere juryleden zijn Irma Braat, Jantina Peperkamp, Koen Vermeule en Rogier Willems.

Bereikbaarheid Loods 6

Op twee minuten loopafstand op het Azartplein stoppen tram 10, bus 48, 65 en 759. En op de kaart vindje het alhier.

PR-pakket bestellen

Wil je bij je eigen schildersclub flyers voor de wedstrijd neerleggen? Of bij je favoriete schilderswinkel, bestel dan het gratis PR-pakket. Mail naar: portretschool@gmail.com. Vermeld in je mail naam, adres en telefoonnummer(s). Zet in het onderwerp: pr-pakket.

HOME

 

© Portretschool Amsterdam 2020 - Algemene Voorwaarden